HU | EN

Újszülött fotózás - ruhák és kellékek

Egy jó fotót is elronthat egy rosszul megválasztott ruha. Nem csak a felnőttek, hanem már az újszülöttek esetében is oda kell figyelni a ruhák és kellékek kiválasztására.

Egy újszülött a saját bőrében mutat legjobban :-) Ebben a korban én elsősorban a meztelen, vagy a pelusos fotókat preferálom (külön erre a célra készíttettem néhány tündéri sapit és kötött/ horgolt pelenkatakarót, amit rá lehet húzni a saját eldobható pelenkára).  Kár lenne elfedni a kis hurkákat, a gyűrődéseket, a baba finom puha bőrét.

Megannyi ujszülött méretű kellékkel állok a vendégeim rendelkezésére (videó).

 Újszülött fotózás kellékek

Számos kellékkel fel lehet dobni az újszülött fotókat

  • Ha a baba feje kicsit még formátlan, akkor jó megoldás egy kis sapka, mellyel egyszerűen elfedjük a „problémát”. A nagy bojtos kötött sapkák amúgy is nagyon egyedivé tudják varázsolni a képeket.
  • Kislányok hajába nagyon kedves egy szép virág, vagy egy dekoratív fejpánt
  • Szívesen teszem a babát színes takarókra, bugyolálom mintás textilekbe, akár az édesanya sáljába is. 
  • Egy kedves, élénk színű játék, apró textilbaba jó kiegészítője lehet a képeknek. 

Újszülött fotózás kellékek

 

Különleges képeket lehet készíteni, ha a babát egy fonott kosárkába, egy faragott fa tálba, vagy éppenséggel egy újszülött-fotózáshoz készített mini kanapéra fektetjük. Egy a kertben kivágott bambusz, vagy egy kiszuperált antik mérleg is jó célt tud szolgálni...Újszülött fotózás kellékek

Ha szeretnétek családi képeket, akkor az egész család öltözködésére oda kell figyelni. Általános szabály, hogy kerülni kell a nagy, feltűnő mintákat. Ezek minden fényképen zavaróak lehetnek.

Az édesanya lesz legtöbbször a fotón, ruhája gyakran szolgál „háttérként”. Ezért itt mindenképpen valamilyen egyszínű felsőrészt javaslok. Mivel az édesanya keze is sokszor fog szerepelni a képeken, érdemes a fotózás előtti napokban odafigyelni a kéz és a körmök ápoltságára.

A testvérek ruhája is legyen egyszerű, de nem kell feltétlenül ragaszkodni a világos színekhez. A nagy családi csoportképhez viszont elengedhetetlen, hogy a színek harmonizáljanak egymással, és senki se viseljen harsány színeket. Nem kell feltétlenül azonos árnyalatba öltöznie mindenkinek, de ne is üssék egymást a színek. Ahogy mindenki, úgy az édesapa is legyen hétköznapi ruhában – nincs szükség ingre és nyakkendőre, ezek nem illenek az alkalomhoz.