HU | EN

Pocakfotózás - öltözködési tanácsok

A pocakfotózást a terhesség vége felé, a 8. hónapra szoktuk időzíteni. Ugyanakkor ez az az időszak, amikor a legtöbb kismama már nem is tudja, hogy mit vegyen fel. S mivel a fotózás alatt mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, sokan állnak a ruhásszekrény előtt tanácstalanul. Az alábbi néhány, jól bevált ötlettel a pocakfotózásra készülő kismamáknak próbálok segíteni:

Kényelem és stílus:

Legyen minden ruhadarabod kényelmes, olyan amiben jól tudsz ülni és állni is. Fontos, hogy jól érezd magad a fotózás alatt, mert hangulatod és érzelmeid a képeken is látszani fognak. A ruhák tükrözzék egyéniségedet és stílusodat, ne akarj most másnak látszani, mint ami vagy.

Lényeg a pocak:

Ne rejtsd el azt, amit szeretnék lefotózni! Kerüld a bő ruhadarabokat, mert most a pocakod a lényeg. Legyen a felsőd hasban szűkebb, passzoljon pontosan a pocakra. Minél jobban kiemeli a felsőrész a pocakot, annál jobb – szerencsés választás egy mell alatt elvágott fazonú ing vagy top is.

Egyszerűség:

Mind színekben, mind mintában az egyszerűség legyen a cél. A nagy minták, nagyon rikító színek nem szerencsések fotózáskor. Válassz egyszínű, vagy szolidan mintás ruhákat, kerüld a csíkost, és a nagy feliratokat. Mindenképpen kerüld a rikító rózsaszínt és a sárgát! Ha műteremben szeretnél néhány képet alsóneműben is, akkor teljesen egyszerű, fekete vagy fehér összeállítást válassz.

Divat:

Természetesen legyen a ruhád divatos, de ne túl trendi. Ha 10-20 év múlva is szeretnél jó érzéssel ránézni képeidre, akkor válassz inkább egyszerűbb, „örök darabokat”. Ezek, akárcsak a jó fotó, értékálló dolgok.Kiegészítők: a közeli pocakképeket néhány ötletes kellékkel (szalag, betűkockák, kis-cipő stb.) dobjuk fel, de az édesanya is viselhet bátran valamilyen szép sálat, izgalmasabb karkötőt, gyűrűt, nyakláncot. Különösen jó ötlet ez, ha a tárgyhoz érzelmileg kötődsz valamiért.

Smink és frizura:

Minden fotózásra, így a pocakos képekre is igaz, hogy a lehető legjobb külsővel kell az objektív elé állni. Egy jó frizura és szép smink nem csak magabiztosabbá tesz, de a fotókon is kiemeli szépségedet. Érdemes ilyenkor profi sminkes tanácsát kérni – a fotózáshoz készített smink bonyolult feladat. Figyelj a kezek és a körmök állapotára is, hiszen az különösen a közeli pocakfotókon fog többször szerepelni. Ha az édesapával együtt álltok kamera elé, akkor az ő kézfejével is törődjetek többet a fotózás előtti napokon.

Az általános tanácsok után néhány egészen konkrét ötlet:

  • kerüld a környakú felsőket: válassz V-kivágású, négyzetes nyakmegoldású vagy garbónyakú felsőt;
  • nadrág: bármilyen farmer, fekete vagy fehér leggings is jó lesz;
  • ing: egyszerű fehér, végig-gombos ing (akár az édesapa ruhatárából is!);
  • a legjobb választás a hosszú ujjú felsőrész, de ujjatlan vagy akár spagettipántos top is jó lehet. A rövid-ujjút lehetőleg kerüld;
  • legjobb fazon a mell alatt elvágott!