HU | EN

4 lépés a szép kismamafotókért

A kismamafotózás a hagyományos portréfotózásnál egy kicsivel bonyolultabb műfaj – hiszen maga a modell is más. Ha profi fotóst bízol meg várandós képeid elkészítésével, akkor bizonyára profi képekre és profi fotózásra is vágysz. Ezzel az írással segíteni szeretnék, hogy Te is felkészülhess a fotózásra. Így a közös munkánk eredménye biztosan olyan lesz, amilyet elképzeltél.

A 4 legfontosabb dolog, amit érdemes kismamafotózás előtt átgondolni:

1. Helyszínválasztás

Válassz olyan helyszínt, ahol kényelmesen érzed magad. Van akinek ez a saját otthona, kertje, van aki inkább egy  választ, és sokan preferálják a külső helyszínt. Amennyiben Te is így döntesz, vedd figyelembe, hogy valószínűleg mindig lesz hívatlan közönséged, és alaposan megbámulnak. Van akit ez zavar, mert esetleg nem szívesen mutogatja a pocakját – gondold át, hogy Te mit érzel ezzel kapcsolatban.
Ha szívesen készítenél pocakodról meztelen képeket a szabadban, de nem szeretnéd, hogy a fotóson kívül más is megnézze ezt, akkor vegyél fel egy nagyméretű fehér férfiinget. Ezt a fotózáskor könnyű felemelni, ha pedig nem várt közönség érkezik, egyszerűen le lehet engedni.

2. Legszebb beállítások

Minden pocak más szögből mutat jobban. Nagy pocakokról felülről lehet mutatós képet készíteni: így előtérbe kerül a Te arcod és láthatatlanok lesznek az esetleges terhességi csíkok. Kis pocak alulról nagyobbnak és kerekebbnek látszik! Próbáljunk végig több nézőpontot is – így biztosan meglesz a tökéletes fotó.

3. Időzítés

Pocakfotózásra akkor kerülhet sor, amikor már meglehetősen gömbölyű vagy, de még nem kezdődhet meg minden pillanatban a szülés. Ez praktikusan a 7. vagy a 8. hónapot jelenti. Nem szabad a 9. hónapig várni – egy korábban érkező baba könnyen megakadályozhatja a kismamafotózást. Az első terhesség alatt a 8. hónapot javaslom, míg a második vagy sokadik babánál törekedjünk a biztonságra, és legyenek meg a képek már a 7. hónapban.Más érvek is szólnak e két hónap mellett. A kismamák általában ilyenkor vannak a legjobb formában. Az utolsó hónapban fellépő vizesedés és esetleges újabb plusz kilók már megnehezetik a mozgásodat, a hormonális bőrelváltozások zavarhatnak – nem feltétlenül érzed magad szépnek. És ezzel el is érkeztünk a tökéletes pocakfotóhoz vezető út utolsó fontos kérdéséhez.

4. Bízz magadban

A legfontosabb dolog, hogy Te jól érezd magad a bőrödben. Ha Te szépnek gondolod magad, akkor a képeken is szép leszel. Egy kis élet növekszik odabent, és hamarosan a kezedben tartasz egy apró babát. Ha a babára figyelsz, akkor nem fognak érdekelni a bámész tekintetek és a bőrhibák sem. Csukd be a szemed, tedd a kezed a pocakrodra és gondolj a picire. Az ekkor megjelenő mosolyod a legszebb, amit le tudok fotózni.