HU | EN

7 legfontosabb pocakfotó

Sok kismama vágya igényesen megörökíteni a babavárás időszakát. Egy ilyen fotózás többről szól, mint néhány teljes alakos fotó elkészítése a pocakos anyukáról – íme egy lista arról, hogy milyen képek kellenek az album teljességéhez.

1. Pocak minden mennyiségben

Természetesen a pocak mint főtéma nem maradhat ki az albumból. Íme két kihagyhatatlan beállítás:

  • kezek a pocakon (az Édesapa és a testvérek se maradjanak ki!)
  • ultrahang-kép a pocak előtt – mintha a baba szólna odabentről: Hé, itt vagyok!

2. Apa

Hahó, az apa is fontos! Ne hagyjuk ki a fotózásból őt sem. Sokan elfelejtik, pedig a babavárásban az apuka szerepe is lényeges. A közös pocakos képek az apával lényegi részei lesznek a fotóalbumnak. Hagyd, hogy a fotós vele is foglalkozzon, ezeken a képeken később az ő babaváró érzéseit fedezhetitek fel.
Egy ötlet: Óvatosan az „apai kéz a pocakon” típusú képekkel – vagy a rokonság később csodálkozhat, milyen férfias kezed van...

3. Teljes alakos kép

Hiszen Te vagy a lényeg – egy szép, teljes alakot mutató képpel bátran lehet dicsekedni a későbbiekben.

4. Családi kötelékek

Legyen a család is részese a pocakfotózásnak, mert a baba egy családba érkezik. Az apát már említettük, de ha vannak, akkor ne hagyjuk ki a kis jövevény testvéreit, a nagymamát, esetleg egy szintén várandós lánytestvért, vagy jó barátnőt. Ezeken a képeken a hangsúly a családon lesz, nem a pocakon – de ez így jó.

5. Szokatlan nézőpontok

A szokatlan irányból készített képek izgalmas elemei lesznek a pocak-albumnak. Más perspektívából (felülről pl.) egészen különleges és szép képeket kaphatsz magadról! Bízz a fotós szemében, ettől lesznek képeid igazán egyediek és a páratlanok.

6. Kellékek

Válassz kellékeket a képekhez. A kedvenc virágod, a gyermek neve betűkockákból kirakva, babaruhák, szalagok vagy akár egy pár babacipő is lehet a pocak mellett fotózáskor. Minden egyedi ötletre vevő vagyok: spriccelj vizet a pocakra, vagy írj rá valamit – én lefotózom.

7. Te

Legyen néhány szép portré rólad. Amin, TE és csak TE vagy a fő téma. A várandósság látszik a szemedben is, ezt is meg kell örökíteni.

Kihagytam volna valamit? Van egy kép, amit Te gondoltál ki, és mindenképpen szeretnéd, ha bekerülne pocak-albumodba? Írd meg nekem és megcsináljuk!